Vihreät yhteistyöhaluton Perussuomalaisten kanssa?

Osmo Soininvaara arvioi äskettäin puoluelehti Vihreässä Langassa, että vihreiden ei tulisi sulkea pois yhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Soininvaaran mukaan perussuomalaisten nousu heijastelee savupiipputeollisuuden alasajoa, minkä aiheuttamia ongelmia voitaisiin hoitaa myös yhteistyössä perussuomalaisten kanssa.

Anni Sinnemäki näkee yhteistyömahdollisuudet perussuomalaisten kanssa kuitenkin perin ohuiksi, vaikka vihreät ovatkin hänen mukaansa pragmaattinen ja yhteistyöhön eri tahojen kanssa pyrkivä puolue.

- Vaikka perussuomalaisten kannatus on kasvanut, se ei velvoita meitä muuttamaan meidän ajatuksiamme siitä, mikä on järkevää ilmastopolitiikkaa tai hyvää talouspolitiikkaa tai minkälaisille arvoille Suomea tulee rakentaa.

- Politiikassa on hyvä tunnustaa, jos jollain on erilainen näkemys maailmasta. Aina ei tarvitse olla sitä mieltä, että mikä tahansa on hyvä. (Iltalehti)

Kaikilla asioilla on monia eri puolia, joten eri mielipiteitä tulee pyrkiä ymmärtämään mahdollisimman hyvin. Toisten ihmisten mielipiteen ajattelu erilaisista näkökulmista avartaa maailmankäsitystäsi.