Timo Soini EU:n hajottaminen tavoitteena, jos hän pääsee hallitukseen

Perussuomalaisten katolilainen puheenjohtaja Timo Soini ajaisi hallituksessa EU-politiikkaa, joka tähtäisi unionin hajottamiseen.

Timo Soinin mielestä Balkanin maita ei saisi päästää EU:n jäseneksi. Pääministerinä Soini järjestäisi Suomessa kansanäänestyksen eurosta.

EU-johtajat rakentavat paraikaa uutta kireämpää talousjärjestelmää, jonka avulla on tarkoitus kohentaa Euroopan taloustilannetta. Soini viittaisi sitä kintaalla.

- En kuittaa mitään järjestelmää, jota en ole ollut mukana tekemässä. Annettuna sitä ei oteta.
Soini syyttää kaikesta euroa ja järjestäisi valuutasta kansanäänestyksen, vaikka neljä viidestä suomalaisesta on tyytyväisiä euroon.

- Uskon, että euroon tulee suuria muutoksia tämän vaalikauden aikana, ja sitten kun aika on kypsä.

Soinin ryhmäkaverit EU-parlamentissa ovat kaikki kansallismielisiä, osa jopa separatistisia. Esimerkiksi Pohjois-Italian puolue Lega Nord tavoittelee alueellista autonomiaa ja haluaa eroon etelän taloudellisesta tukemisesta. Puolueen kannatus on nousussa ja Berlusconin liittolaisena he saivat juuri läpi uuden lain, joka lisää alueiden itsemääräämisoikeutta.

Vastaava riita on pitänyt Belgian ilman hallitusta jo kohta vuoden.

Vapaus ja demokratia -ryhmän kaltaisten puolueiden tuntuva vahvistuminen johtaisi ennen pitkää Euroopan pirstoutumiseen pienempiin kansallis- ja talousalueisiin.
Ryhmän politiikka pysäyttäisi myös Euroopan suurimmaksi rauhanhankkeeksi kutsutun integraation.
- Euroopan rajat alkavat olla tässä, missä ne nyt ovat, Soini linjaa. (YLE)

Timo Soini on varsin erilainen ehdokas.. Joistakin hyvällä ja joistakin huonolla tavalla. Miten Timo Soini ja Perussuomalaiset puolueena pärjää nähdään varsin pian.