Suomalaisteinit levittävät tarkoituksella eniten alastonkuvia itsestään Euroopassa!

Suomalaiset teinit ovat muita samanikäisiä eurooppalaisia innokkaampia lähettämään itsestään paljastavia kuvia kännyköillä!

- Tätä aihetta sivuttiin eurooppalaisessa tutkimuksessa, jota varten aineistoa kerättiin myös Suomesta. Tutkimuksen mukaan paljastavien kuvien lähettäminen ja myös pornon katsominen on yleisempää Suomessa kuin muualla Euroopassa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorisotyön päällikkö Suvi Tuominen vahvistaa.

"Sextingiksi" kutsuttavan toiminnan yleisyyttä on vaikea arvioida. Kyse on kuitenkin siitä, että yhä useampi teini lähettää itsestään vähäpukeisia tai kokonaan alastomia kuvia. Vaarana on kuvien päätyminen nettiin.

- Yleensä kuvat lähetetään seurustelukumppanille. Kun tulee ero, toinen voi käyttää kuvia uhkailun tai kiristyksen välineenä, Tuominen jatkaa.

Nuorten kannattaa miettiä, mitä nettiin laittaa, julkisesti ja yksityisesti. Nuoresta voi tuntua kiihottavalta lähettää alastonkuvia seurustelukumppanille, mutta silloin pitää ymmärtää riskit. Olisi viisaampaa antaa huomionosoituksia kasvokkain.

Tuominen pitää mahdollisena, että jatkossa nuoret kuvaavat itsestään entistä enemmän myös videomateriaalia. (Iltalehti)

Saituri ei ymmärrä miten voi olla mahdollista, että suomalaiset haluavat tietoisesti levittää omia alastonkuviaan internetissä.. Kun alastonkuvat on kerran joutuneet nettiin ne todennäköisesti pysyvät siellä ikuisesti.