Sisäasiainministeri sukua sarjaamurhaaja Matti Haapojalle!

Ministeri kertoi olevansa sukua Suomen kuuluisammalle sarjamurhaajalle puukkojunkkari Matti Haapojalle. Vuosina 1845–1895 elänyt Haapoja istui useista murhista elinkautisrangaistusta Kakolan vankilassa, mutta hän karkasi toistuvasti.

Anne Holmlund kuuluu myös tunnettuun Strangin ja Spangarin sukuun. Tämän suvun kautta Holmlund huomasi olevansa sukua myös useille nykyhallituksen ministereille, muiden muassa peruspalveluministeri Paula Risikolle, hallinto- ja kuntaministetri Tapani Töllille, ulkoministeri Alexander Stubbille, viestintäministeri Suvi Lindenille ja opetusministeri Henna Virkkuselle.

Sukututkimuspäivillä esiintynyt Holmlund kritisoi Korkeimman hallinto-oikeuden marraskuussa 2010 antamaa päätöstä, joka kielsi sukututkijaa tutkimasta itse kirkkoherranvirastoissa alle sataa vuotta nuorempia kirkonkirjoja.

"Liian tiukka laintulkinta ei saa vaarantaa hyvin toiminutta käytäntöä ja arvokasta harrastusta", Holmlund sanoi Suomen Sukututkimusseuran tiedotteen mukaan.

Aiemman käytännön mukaan sukututkija on antanut kirjallisen sitoumuksen, että hän ei käytä löytämiään tietoja kenenkään vahingoksi.

"Sitoumusmenettely näyttää nyt olevan vaarassa joutua heitetyksi romukoppaan", ministeri sanoi. (Helsingin Sanomat)

Mitäköhän yllättäviä sukulaisuuksia sinulta löytyy?