Saudi-Arabia pidätti mielenosoittajia syynä epäislamisuus

Saudi-Arabian turvallisuusjoukot ovat pidättäneet ainakin parikymmentä shiiamuslimia, jotka osoittivat mieltään viime viikolla.

Vähemmistönä olevat shiiat ovat järjestäneet parin viime viikon aikana pieniä mielenilmauksia maan itäosassa. Mielenosoittajat ovat protestoineet shiiojen syrjimistä. He ovat myös vaatineet vapauttamaan vangit, jotka istuvat vankilassa ilman oikeudenkäyntiä.

Yksi ihmisoikeusaktivisti kertoi saaneensa tietoja 26 pidätyksestä Qatifin kaupungissa, toinen 22 pidätyksestä. Shiiojen mielenosoitukset alkoivat Qatifista, mistä ne ovat levinneet lähialueille.

Arabikuohunnan leviämistä pelkäävä Saudi-Arabia on kieltänyt kaikki mielenosoitukset ja marssit. Sisäministeriön mukaan ne ovat vastoin islamilaista lakia ja saudiarabialaisia perinteitä.

Kiellon vahvistivat sunnuntaina kokoontuneet uskonnolliset johtajat, joiden mukaan mielenosoitukset ovat epäislamilaisia. (Iltalehti)

Ilman oikeudenkäyntiä vankilaan joutuminen on myös Saiturin mielestä väärin. Saudi-Arabian pelkääminen mielenosoituksista ja marsseista on ymmärrettävää.. Onko oikein kuitenkaan kieltää niitä, jos kansa haluaa muutosta? Mitä jos Saudi-Arabian kansalaiset eivät enää ole kiinnostuneita islamilaisesta laista ja saudiarabialaisista perinteistä? Miksei mielenosoituksia saisi olla, jos ne ovat "epäislamilaisia"? Jos mielenosoitukset ovat "epäislamilaisia" niin miten naapurimaissa ne on voitu hyväksyä suurelta osaa islamilaista kansaa?