Oletko huono johtaja? Olisiko sinusta hyväksi johtajaksi? Testaa!

Monet huonot johtajat luulevat olevansa loistavia tai ainakin hyviä johtjia.. Arvioi seuraavien kysymysten perusteella onko sinussa johtaja ainesta!

Alaisesi tekevät kehnoa työtä. Ennemmin tai myöhemmin huono johtaminen valuu alaspäin ja vaikuttaa koko organisaatioon. Viime kädessä organisaation heikkoa menestystä selittävät johtamisongelmat

Oma esimiehesi grillaa sinua. Kun hyvä ylemmän johtaja arvelee näkevänsä ongelmia keskijohdossa, hän ottaa asian selvittäkseen. Jos oma esimiehesi on siis ottanut sinut silmätikukseen, se voi olla merkki ongelmista omassa työssäsi.

Liittolaisesi etääntyvät sinusta. On ymmärrettävää, jos omat alaiset tai viholliset pitävät etäisyyttä. Mutta hälyttävää on, jos omat työkaverit ja liittolaiset tekevät samoin.

Käyttäydyt tavallistakin huonommin. Useimmat ihmiset tiedostavat ainakin alitajuisesti olevansa huonoja johtajia, jos ei tietoisesti. Tämä lisää stressiä, jota on helppo purkaa muihin.

Teet huonoja päätöksiä. Jos huomaat päätöstesi tuottavan huonoja lopputuloksia, se on vahva merkki huonosta johtamisesta.

Henkilökohtaiset ihmissuhteesi voivat huonosti. Huonosti toimivat johtajat toimivat usein huonosti muillakin elämänalueilla. On harvinaista, että huonot johtajat ovat suurenmoisia puolisoita ja ystäviä.

Alaisesi voivat surkeasti. Jos alaiset ilmiselvästi voivat onnettomasti, sitä on vaikea tulkita muuksi kuin merkiksi huonosta johtamisesta. (Talouselämä)

Olisiko sinusta hyväksi johtajaksi? Miten omassa työpaikassasi.. Onko mielestäsi pomosi onnistuneet tehtävässään hyvin?