Kirkkoa uhkaa vararikko?

Kirkko on elänyt yli varojensa, arvioi kokenut pankkimies Ahti Hirvonen. "Selviääkö kirkko raskasliikkeisellä ja kalliilla rakenteellaan? Minulla on käsitys, ettei byrokratiaa saada purettua, ennen kuin rahat loppuvat", Hirvonen sanoo torstain Helsingin Sanomissa 80-vuotishaastattelussaan.

Pahin näkymä hänestä on, että kirkko joutuu selvitystilaan: "Myytäisiin omaisuutta, vuokrattaisiin tiloja ja yritettäisiin niillä selviytyä eläkemaksuista", Hirvonen visioi. Kirkon suurin riski on 2,5 miljardin kattamaton eläkevastuu.

Viipurissa syntynyt Ahti Hirvonen jäi eläkkeelle Yhdyspankin pääjohtajan tehtävästä vuonna 1992. Hän on toiminut useiden suuryritysten hallituksissa ja hallintoneuvostoissa ja myös hengellisen elämän puolella. Tärkeimmät toimet ovat olleet kristillisen Tuomasyhteisön ja HelsinkiMission hallituksissa ja valtuuskunnissa.

Hirvonen oli mukana Tuomasyhteisössä jo silloin, kun Tuomasmessut paisuivat valtavaksi menestykseksi 1990-luvun puolivälissä.

Luterilaisella kirkolla olisi Hirvosen mielestä paljon opittavaa Tuomasyhteisöstä, erityisesti vapaaehtoistyössä. Hirvosen mukaan kirkko ei käytä halukkaita vapaaehtoisia, vaan perustaa jokaista uutta tehtävää varten työpaikan. "Silloin ihmisiä voidaan käskeä", sivaltaa Hirvonen.

Hirvosen mukaan kirkko ei ole tarpeeksi ihmisläheinen. Hänellä onkin meneillään myös henkilökohtainen jaakobinpaini: Erotako kirkosta vai ei. (Helsingin Sanomat)

Hirvosen mielestä kirkko ei ole tarpeeksi ihmisläheinen. Timo Soini erosi kirkoska koska Perussuomalaisten Timo Soinin mielestä kirkko on liian suvaitsevainen koska antaa mahdollisuudet tasa-arvoisessa Suomessa naispapeille. Timo Soini haluaa syrjiä naisia ja erosi kirkosta koska ei hyväksy suomalaisia naisia papeiksi eikä halua antaa suomalaisille naisille lupaa tehdä aborttia.. Edes insestin tai raiskauksen uhreille!