Katainen epämääräinen Berlusconi lausunnoissa

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen joutui tänään asettelemaan sanojaan tarkasti vastatessaan kysymyksiin Italian pääministeri Silvio Berlusconin Suomen-vierailusta. Skandaaleissa ryvettynyt Silvio Berlusconi saapuu Helsinkiin huomenna Euroopan kansanpuolueen EPP:n taloustapaamiseen.

Muun muassa perussuomalaisten riveistä on irvailtu Kokoomuksen veljespuoluetta edustavan Berlusconin lyövän negatiivisen leiman Kokoomuksen imagoon.

Kun Kataiselta kysyttiin torstaina Berlusconin vaikutuksesta Kokoomuksen kuvaan, vastasi hän kysymykseen toivottamalla tervetulleeksi Suomeen Italian pääministerin, ei Berlusconia.

- Italian pääministeri on aina tervetullut Suomeen. Italialaiset päättävät omista päättäjistään, ja Suomen tehtävänä on olla aktiivinen vaikuttaja suomalaisissa pöydissä niiden ihmisten kanssa, jotka kunkin maan kansalaiset päättäjikseen valitsevat, sanaili Katainen.

"Kansa valitsee johtajansa"

Berlusconi on joutunut oikeuteen kymmeniä kertoja muun muassa korruptioepäilyistä. Ensi kuussa Berlusconi istuu jälleen oikeudessa, nyt syytettynä seksin ostamisesta alaikäiseltä yökerhotanssijattarelta. Katainen ei halua lähteä moraalinvartijaksi.

- Eiköhän ole parempi, että Italian kansa sen arvioi ja heidän oikeuslaitoksensa sen arvioi. En pidä kovin järkevänä sitä että lähetään siihen puuttumaan.

Maailmanpolitiikan tutkija Helsingin yliopistosta puolestaan arvioi, että oman naarmunsa kohuministeri on jo suomalaispuolueen kuvaan jättänyt.

- Tietyssä mielessä tää on kokoomukselle pieni imago-ongelma. Berlusconihan on saman puolueen väkeä kun kokoomus Suomessa, ja onhan se kiusallista kun oman puolueen väkeä sekaantuu tällaisiin kiusallisiin asioihin, arvioi professori Teivo Teivainen. (MTV3)

Italian pääministeri on aina tervetullut Suomeen.. Onko Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä myös Silvio Berlusconi aina tervetullut Suomeen miettivät monet suomalaiset?