Facebook riippuvaisuus toimii uhkapelien tavoin?

Facebook toimii kuten uhkapelit, kertoo tutkimus.

Käyttäjä ei uskalla sulkea ohjelmaa, koska hän ajattelee, että juuri hänen poissaollessaan siellä voi tapahtua jotain erinomaisen kiinnostavaa tai tärkeää.

Pelko tärkeän sosiaalisen tiedon tai kontaktien menettämisestä on niin suuri, että Facebookista ei uskalleta vetäytyä, vaikka kuinka tekisi mieli. Neuroottinen, pakonomainen kierre on valmis.

Uhkapelien ja Facebookin samankaltaisen koukuttavuuden huomasivat skotlantilaisen Napier-yliopiston tutkijat tutkimuksessaan.

Menettämisen pelon lisäksi myös monet muut asiat ahdistavat Facebook-käyttäjiä. Näitä ovat epätoivotut kontaktit, paine olla kekseliäs ja viihdyttävä, ja tarve käyttää erilaista käyttäytymisetikettiä eri ystävien kanssa.

Tutkimuksen mukaan kaikista stressaantuneimpia Facebookin takia ovat ne, joilla on eniten ystäviä ja jotka käyttävät sivustoon eniten aikaa. (Iltasanomat)

Oletko itse huomannut olevasi riippuvainen Facebookiin? Oletko huomannut sinun ystäviesi, joilla on paljon Facebook kavereita olevan enemmän ja enemmän riippuvaisia Facebookin käytöstä?