Yli neljäsosa älypuhelimen omistajista käyttää puhelintaan pelkästään puhumiseen ja tekstiviesteihin.

Yli neljäsosa älypuhelimen omistajista käyttää puhelintaan pelkästään puhumiseen ja tekstiviesteihin. Vain puolet hyödyntää sitä internetin selailuun, sähköpostien kirjoittamiseen, navigointiin tai musiikin kuunteluun.
Näitä ominaisuuksia suositumpia ovat kalenteritoiminto ja kuvien ottaminen, selviää DNA:n ja Nokian teettämästä kyselystä.
- Älypuhelimet yleistyvät, mutta käyttötottumukset muuttuvat hitaammin. Moni ei vielä osaa käyttää puhelimensa ominaisuuksia hyödykseen, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko sanoo.
Älypuhelimien myynti on silti kasvanut huimasti. Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin Kotekin mukaan vuonna 2010 älypuhelimien myynti kasvoi 40 prosenttia edellisvuoteen nähden. Koko puhelinmyynnin arvo oli viime vuonna 384 miljoonaa euroa. Tästä summasta yli puolet tuli älypuhelimista.
Älypuhelimella tarkoitetaan puhelinta, jossa on perinteisten puhelintoimintojen lisäksi esimerkiksi nettiselain, sähköposti, musiikkisoitin ja peliominaisuudet.
Älypuhelinten käyttöä kartoittavaan tutkimukseen vastasi vajaat 1 500 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Add Value. (YLE) Jos käytät puhelinta pelkästään soittamiseen ja tekstiviesteihin.. Ei kannata juurikaan hienoimpiin malleihin sijoittaa. Saituri ei ainakaan näe tähän mitään syytä.