Islaminusko Jeesus

Saituri muistuttaa, että Jeesus on myös islaminuskossa profeetta, joka syntyi neitseellisesti, teki ihmeitä ja tietysti nousi taivaaseen.

»Hän sanoi: ”Herrasi on lähettänyt minut antamaan sinulle puhtaan pojan.” Maria kysyi: "Kuinka minä voisin saada pojan, vaikka yksikään ihminen ei ole koskenut minuun enkä ole tehnyt huorin?” Hän vastasi: ”Näin sanoo Herrasi: 'Se on Minulle helppo.' Me annamme hänet sinulle merkiksi ihmisille ja armomme osoitukseksi.” Näin oli päätetty.»
(Koraani 19:19-21, suomennos Hämeen-Anttila, 1995)

Enkeli Gabriel puhalsi raskaaksi Marian. Joosefin mielessä kävi Marian murhaaminen koska hän uskoi Marian tehneen huorin. Enkeli Gabriel kuitenkin saapui kertomaan Joosefille, että Mariaa ei tarvitse murhata koska hän on edelleen neitsyt.

Islaminuskossa Jeesus ei kuitenkaan ole Jumala koska myöskin Aatami ja Eeva syntyi neitseellisesti Jumalan voimalla.

»Jeesus on Jumalan edessä samanarvoinen kuin Aadam, jonka hän loi tomusta ja sanoi: ”Ole”, ja Aadam oli.»

"Jeesuksen ihmeteoista suosituimpia ovat islamilaisessa kirjallisuudessa olleet henkiinherättämiset. Jeesus saattoi herättää kuolleen henkilön, jotta hän kertoisi, kuinka tuonpuoleisessa tuomitaan tämänpuoleiset teot. Tämän jälkeen osa henkiinheränneistä jatkoi elämäänsä ja sai jopa lapsia, mutta osan Jeesus komensi takaisin kuolleiksi.
Ihmekertomusten juuret ovat usein kristillisessä kirjallisuudessa, mutta islamilaisessa kirjallisuudessa ne alkoivat elää omaa elämäänsä. Aineksia on lainattu eri lähteistä ja sijoitettu Jeesuksen elämään. Islamilaisessa kirjallisuudessa esitetään, että Jeesus oli Jumalalle alisteinen ja ihmeteot tapahtuivat aina Jumalan luvalla."

»ja sanoivat: ”Me tapoimme Messiaan, Jeesuksen, Marian pojan, Jumalan lähettilään” – mutta eivät he ristiinnaulinneet häntä. Heistä vain näytti siltä. Ne, jotka kiistelevät Jeesuksesta, eivät tiedä varmasti, eikä heillä ole tietoa hänestä, vaan he vain arvailevat. Eivät he häntä tappaneet, vaan Jumala korotti hänet luokseen. Jumala on Mahtava, Viisas.»
(Koraani 4:157–158, suomennos Hämeen-Anttila, 1995)

Islamin uskossa monet uskovat Jeesuksen nousseen taivaaseen Jumalan toimesta elävänä. Islamin uskossa myös moititaan siitä, että Jeesus julistetaan Jumalaksi kristinuskossa. Jos kuulut kirkkoon, etkä usko Jeesuksen olevan Jumala niin sinun tulee erota välittömästi kirkosta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesus_islaminuskossa