Voittoa pitkästä aikaa

Taloussanomat kertoo, että GM teki voittoa ensimmäisen kerran 6 vuoteen. GM teki ennen vuoden 2009 velkasaneeraustaan 82 miljardin dollarin tappiot vuosina 2005–2008.

Pääjohtaja Daniel F. Akerson luonnehti viime vuotta "perustan luomiseksi" jatkoa ajatellen ja oli tyytyväinen erityisesti siihen, että kaikki vuosineljännekset olivat voitollisia.

GM:n loka–joulukuun nettovoitto oli 510 miljoonaa dollaria. Vuotta aiemmin tulos oli vielä pahasti eli 3,5 miljardia dollaria tappiolla. Yhtiö teki tappiota Euroopassa, mutta Yhdysvalloissa toiminta oli voitollista.

Osakekohtainen tulos kertaerät mukaan lukien oli 0,31 dollaria. Se oli odotuksia heikompi. sillä analyytikoiden odotuksissa oli keskimäärin 0,44 dollarin tulos.

Viimeisen neljänneksen liikevaihto ylitti odotukset ja oli 36,9 miljardia dollaria.

Talousjohtaja Christopher P. Liddell uskoi, että kuluva vuosi on parempi kuin viime vuosi automarkkinoiden Yhdysvalloissa elpyessä.

General Motors hakeutui velkasaneeraukseen kesäkuussa 2009. Liittovaltio joutui pelastamaan autojätin ja siitä tuli yhtiön suurin omistaja 61 prosentin osuudella.

Velkasaneerauksen jäljiltä uudistunut GM palasi New Yorkin pörssiin viime marraskuussa. Listautumisannin jälkeen valtion omistus yhtiössä laski noin 37 prosenttiin.