Vesivahinko sulki koulun Espoonlahdessa

Myös Lohjalla sattui viikonloppuna iso vesivahinko, kun vesiputki rikkoontui Nordkalkin tehdashallin kellarikerroksessa.

Espoonlahden koulu ja lukio pysyivät maanantaina kiinni vesivahingon vuoksi. Tiistaina koulujen on määrä toimia normaalisti.

Vesivahinko tapahtui sään lauhduttua viikonloppuna, kun vesihana rikkoontui rakennuksen katolla olevassa ilmanvaihtohuoneessa. Kaupungin mukaan A-aulaan valui huomattavia määriä vettä. Luokkatilat säilyivät kuitenkin kuivina.

Vesi oli maanantaina katkaistu kiinteistöstä. Esimerkiksi vessat eivät toimineet, eikä keittiö olisi pystynyt valmistamaan ruokaa. Oppilaille koulupäivän peruuntumisesta ilmoitettiin tekstiviesteillä.

Myös Lohjalla sattui viikonloppuna iso vesivahinko, kun vesiputki rikkoontui Nordkalkin tehdashallin kellarikerroksessa.

Vahinko huomattiin vasta töiden jatkuessa maanantaiaamuna, kun kellaritiloissa oli vettä neljän metrin syvyydeltä. Pelastuslaitos pumppasi pois yhteensä 800 kuutiota vettä. Työ kesti noin viisi tuntia.

Pelastuslaitoksen mukaan vesivahingosta aiheutuu lyhyt tuotantokatkos, sillä veden alle oli jäänyt hihnakuljettimien suuria sähkömoottoreita, joita käytetään kalkkikiven kuljettamiseen. (Iltalehti)