Siwa-ryöstäjä oli myös huuhkajavaras

Hollolan Salpakankaan ja Lahden Kärpäsen Siwat ryöstäneelle miehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan 24-vuotias hollolalaismies ryösti molemmat lähikaupat viime joulukuussa. Miehellä on runsaasti syytteitä, joissa on mukana myös huuhkajavarkaus.
Ensimmäinen keikka oli 11. joulukuuta Hollolassa ja toinen 28.12 Lahdessa. Miehen aseena oli molemmilla kerroilla retkikirves.
Mies sai saaliikseen kummastakin Siwasta muutamia satoja euroja. Syyttäjä vaati rangaistusta myös apureille.
Samalla vastaajalla on 13 muutakin syytettä, muun muassa törkeitä varkauksista, joita on tehty usean tekijän porukassa. Siwa-ryöstäjä on vangittuna vastaamassa syytteisiin.
Siwa-ryöstöjen lisäksi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa maanantaina esillä olevassa jutussa on runsaasti omaisuusrikoksia ja syytettyjä.
Kuusijäseninen porukka on tehnyt varkauskeikkoja autoihin, kesämökkeihin ja asuttuihin koteihin.
Kodeista oli viety kultaesineitä, rahaa, ylioppilaslyyria sekä eräästä kesämökistä Hollolassa täytetty harvinainen huuhkaja. Teossa oli mukana Siwan ryöstäjä.
Kaikki syytetyt ovat 80-luvulla syntyneitä ja kotoisin Lahdesta ja Hollolasta. Käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 7.3.2011. (YLE)