Kaupat myyvät jopa kaksi vuotta vanhaa lihaa!!

Pakastealtaassa kaksi vuotta lojunut liha näytti huonolta, mutta oli syömäkelpoista, kertoo Aamulehti.

Pakastettua naudanlihaa voi parhaimmillaan myydä vielä kahden vuoden kuluttua teurastamisen jälkeen. Kuvan liha ei liity tapaukseen. (TAPIO PESSI / SATAKUNNAN KANSA)
Lehden haastattelema tyytymätön valitti rumasta lihasta kauppiaalle, joka lupasikin heti korvata asian.

Ylöjärveläismiestä asia jäi askarruttamaan ja hän lähetti harmaan ja jäähileisen naudanfileen tutkittavaksi. Tulos yllätti: liha oli syötäväksi ja myytäväksi kelpaavaa.

- Mielestäni filee näytti kelvottomalta. Vacum-pakkaus oli rikki, mies kertoo.

Liha oli pakastettu Atrian Viron tehtaalla 5. maaliskuuta 2009. Viimeinen myyntipäivä oli 23. helmikuuta 2011 eli sitä sai myydä liki kaksi vuotta pakastamisen jälkeen. Ylöjärveläiskotiin lihakimpale päätyi viime tammikuussa.

Laboratoriokokeiden perusteella lihassa ei ollut stafylokokkeja tai kolibakteereita. Siitä löytyi aerobisia pilaajabakteereita, mutta ei raja-arvoja ylittäviä määriä ja mikrobiologinen laatu todettiin hyväksi. Terveystarkastajan mukaan naudanfileetä voi säilyttää pakastettuna kaksi vuotta. Sianlihan kohdalla aika on enintään puoli vuotta.

Atrian kuluttajaneuvoja oli eri mieltä terveystarkastajan kanssa. Lihan ei olisi pitänyt olla kelvollista myyntiin, jos tyhjiöpussi on rikkoutunut. (Iltalehti)