Netissä pelätään tasaveron kurjistavan arkea

Tasaveron tulkinnoista on kehkeytynyt meneillään olevan vaalikampanjan kuuma riita. SDP ja Keskusta syyttävät Kokoomusta pyrkimyksestä tasaveroon. Nettikeskustelijat esittivät omia idoitaan verotuksen muuttamisesta.
Nimimerkki exkylteri verottaisi kulutusta.
"Verotus on Suomessa liian kireää. Kulutuksen verottaminen (alv) on kansantaloudellisesti järkevämpää kuin työn verottaminen, harmi että vain Kokoomus uskaltaa sanoa tämän ääneen."
Nimimerkki Amerikan malliin maalaa kammottavan kuvan arjesta.
"Perustakaa niitä avustusjärjestöjä sitten rutkasti,kun 90% kansasta hakee ilmaiset ruuat kadulta. Rahat menee kaikki laskujen maksuun,mutta eipähän tarvii kaupassa jonotella."
Nimimerkki Neutroni kertoo, mikä olisi reilua.
"Eikös se ole reilua, että jos joku tienaa kaksi kertaa enemmän kuin toinen, niin hän maksaa myös kaksi kertaa enemmän veroja. Ja jos tienaa kolme kertaa enemmän, niin maksaa kolme kertaa enemmän veroja."
Nimimerkki kasvoton sijoitusyhtiö kannattaa tasaveroa.
"Mitä pahaa tasaverossa? Monessa maassa ollaan tasaverossa. Eihän tämä nykyinen malli enää toimi. Monimutkainen verotus johtaa Nokian ja muiden omistusten kasvottomuuteen. Se johtaa lopulta yritystoiminnan loppumiseen Suomessa."
Nimimerkki On pakko syödä, asua ja maksaa alvia muistuttaa realiteeteista.
"Kokoomuksen verolinjan voisi hyväksyä, jos ihmisen ei olisi pakko syödä ja asua. Kokoomuksen kannattajat syövät korruptiolounailla, asuvat työsuhdeasunnoissa ja työstään potkut saatuaankin kuittaavat miljoonien kultaiset kädenpuristukset."
Nimimerkki itart surkuttelee pienituloisten kohtaloa.
"Ansiotulon tasaveroprosentin määrittäminen niin, ettei se ole pienituloisille liian korkea on vaikeata. Voitaisiinkin pitäytyä progressiivisessa verotuksessa siten, että suurituloisten veroprosentti lähestyy pienituloisten veroprosenttia ilman, että pienituloisten veroprosenttia nostetaan. Verotuksen tehtävä ei ole rankaista ahkeruudesta ja yrittämisestä." (YLE)