Puhelut ja sms riittävät neljäsosalle älypuhelimen omistajista

Älypuhelimet yleistyvät, mutta käyttötottumukset muuttuvat hitaammin. Nokian ja DNA:n tekemän tutkimuksen mukaan 26 prosenttia älypuhelimen omistajista ei käytä puhelintaan muuhun kuin puhumiseen ja tekstiviesteihin.

Älypuhelimella tarkoitetaan tutkijoiden mukaan puhelinta, jossa on perinteisten puhelintoimintojen lisäksi muita ominaisuuksia, kuten nettiselain, sähköposti, musiikkisoitin ja peliominaisuudet.

Tulosten perusteella älypuhelimen käyttämistaidoissa on isoja eroja.

Älypuhelimen omistajista 49 prosenttia käyttää älypuhelinta muuhun kuin puhumiseen tai tekstiviesteihin alle viisi minuuttia päivässä. Noin puolet älypuhelinten omistajista taas lataa sovelluksia puhelimeen. Yli puoli tuntia päivässä puhelimensa älypuhelinominaisuuksia käyttää 14 prosenttia.

Nokia on edelleen ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa käytettävissä älypuhelimissa . Nokian puhelimen omistaa noin 71 prosenttia suomalaisista, Samsungin 8 prosenttia, Applen 6 prosenttia, Sony Ericssonin 3 prosenttia, HTC:n 3 prosenttia ja ZTE:n 2 prosenttia.

Älypuhelimen suosituimpia ominaisuuksia on kalenteri, jota käyttää 78 prosenttia omistajista. Valokuvia kännykällään ottaa 74 prosenttia. Netissä surffaa 56 prosenttia ja sähköpostia lukee 53 prosenttia älypuhelimen omistajista.

Tutkimuksen mukaan älypuhelin on korvannut eniten kameran ja erillisten musiikkisoittimien käyttöä. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1454 vastaajaa ympäri Suomea. (IT Viikko)