Nettinäpelöinti tahrii Munamiehen voiton??

Internet-äänestyksen sotkeminen ei ehtinyt vääristää Vuoden sketsihahmo -kisan tuloksia, Putous-ohjelman tuotantoyhtiö vakuuttaa.

Riku Niemisen näyttelemä Munamies on ansaitusti Vuoden sketsihahmo. Näin toteaa päättyneen Putous-tv-sarjan tuotantoyhtiö StoryOf.

Munamies voitti Aku Hirviniemen näyttelemän Timo Harjakaisen lauantaina Putouksen viimeisessä jaksossa. Sketsihahmoja pystyi äänestämään pitkin kisaa ilmaiseksi internetissä, mutta viimeinen äänestys toteutettiin maksullisesti puhelimitse.

Syynä oli internet-äänestyksen näpelöinti. StoryOf-tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Samuli Norhomaan mukaan sotkeminen ilmeni pian sen alkamisen jälkeen, eikä ehtinyt vaikuttaa voittajaan tai sketsihahmokisan aikaisempiin putoamisiin.

– Se kävi ilmi, kun nämä ihmiset ottivat itse yhteyttä ja halusivat siitä kunnian, Norhomaa valottaa. Hän luonnehtii temppua typeräksi pilaksi, jolla ei välttämättä olisi edes ollut paljoa vaikutusta.

Riskiä ei haluttu ottaa ja siksi turvauduttiin puhelinäänestykseen. Se tuotti Norhomaan mukaan ihan merkittävästi rahaa, joka ohjattiin Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. (Digitoday)