Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka myöntää Perussuomalaisten ehdokkaiden olevan kokemattomia

Kokemattomuus saattaa aiheuttaa perussuomalaisille ongelmia seuraavassa eduskunnassa, arvioi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbackaa. Hän ounastelee, että varsinkin hallitusvastuun koittaessa uuden ja innokkaan ryhmän pitäminen kurissa voi olla työlästä.
Perussuomalaisten tuore gallupkannatus hämmästyttää ja mietityttää eduskunnan jättävää Vistbacka. Puolue voi saada kymmeniä kansanedustajia seuraavaan eduskuntaan. Monella todennäköisistä läpimenijöistä on vain ohut kokemus politiikasta.
Nykyisten perussuomalaisten kansanedustajien lisäksi puolueen ehdokaslistasta vain kolmella on aiempaa kansanedustajakokemusta, Vistbacka toteaa.
- Suurin osa heistä, joilla on nyt mahdollisuuksia päästä läpi, on oman alueensa ääniharavia kunnallisvaaleista. Heidänkin kokemuksensa aktiivipolitiikasta on noin kahden vuoden mittainen.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja arvioi, että tämä saattaa aiheuttaa aluksi ongelmia. Etenkin, jos perussuomalaiset nousee hallitukseen.
- Jos joutuu hallitusvastuuseen ja tulee suuri joukko uusia edustajia, voi heidän olla aluksi vaikeaa ymmärtää, että kaikkia asioita ei heti saada lävitse, Vistbacka toteaa.
Tämä saattaa aluksi kuormittaa puolueen eduskuntaryhmän johtoa. (Yle)