Varoitus Suomen poliisille

"Elämme eräänlaista leaks-hysteriaa. Joka päivä voimme lukea laajoista tietovuodoista eri puolilla maailmaa. Suomalaisen poliisimiehen ei pidä lähteä tähän villitykseen mukaan", Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen sanoo.

 SPJL ei hyväksy hänen mukaansa laittomuutta - ei salaisten rekisterien tietojen vuotamista julkisuuteen, ei rekisterien käyttöä muuhun kuin säädöksissä määriteltyihin tarkoituksiin eikä ihmisten merkitsemistä rekistereihin vastoin rekisterinpitoa koskevaa lainsäädäntöä. "Yksittäisten poliisimiesten osoittaminen sormella ei kuitenkaan ratkaise rekistereihin ja tietovuotoihin liittyvä ongelmia", sanoo Suhonen. Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.

Tilaa uutiskirje "Jokaisen pitää kohdallaan miettiä, onko minulla todellakin oikeus siihen tietoon, jota olen rekisteristä hakemassa. Vielä tarkemmin tulee harkita sitä, kuuluuko asiasta kertominen ja tiedottaminen minulle. Jos jommankumman kysymyksen kohdalla tuntee epävarmuutta, kannattaa mieluummin perääntyä kuin edetä." Suhonen korostaa, että poliisihallinnon pitää kantaa vastuuta tietovuotojen ennaltaehkäisystä ja reksiteriensä asianmukaisuudesta.(Talouselämä)

Haluatko sinä enemmän tietovuotoja?