Jussi Halla-Aho Ilkka Kanervalle: "Pysy tekstiviestien kirjoittamisessa"

Ilkka Kanerva vertasi kokoomusnuoria kansanedustajaan Jussi Halla-ahoon. - Voiskos vähän leikillisesti sanoa vakavassa asiassa, että Halla-aho tuntuu harrastelijalta näiden kannanottojen valossa, Kanerva sanoi.

Halla-aho lähetti puolestaan tylyt terveisensä Kanervalle. - Minun mielestäni Ilkka Kanerva voisi pysytellä parhaalla osaamisalueellaan eli tekstiviestien kirjoittamisessa, Halla-aho kertoo. Kokoomusnuorten ohjelman sisältö ei yllättänyt Halla-ahoa. - Ei lainkaan. Tunnen paljon kokoomusnuoria henkilökohtaisesti. Tiedän, että siellä on erittäin fiksua porukkaa.

Hän ei halunnut eritellä, keitä kokoomusnuoria hän tuntee. Halla-aho kertoi tänään tekevänsä samansuuntaisen lakialoitteen kuin kokoomusnuorten tavoite poistaa pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän ei menisi kuitenkaan yhtä pitkälle kuin kokoomusnuoret - vaan lieventäisi lakia.

Halla-ahon mukaan yllyttämisen rikollisiin toimiin etnistä tai muuta ryhmää vastaan olisi oltava jatkossakin kiellettyä. - Nykyisen lain muotoilussa kriminalisoidaan jopa tiedon esillepano, jos sen voidaan katsoa solvaavan jotain etnistä ryhmää. Tämä on kaatopykälä, joka mahdollistaa minkä tahansa asian tuomitsemisen rikolliseksi, hän sanoo.(Iltasanomat)

Onko Ilkka Kanervan suurimmat saavutukset hänen rohkeudessaan tekstailla salarakkaille?