Nokia: "Tietyillä ylemmän johtomme jäsenillä voi olla muitakin intressejä kuin osakkeenomistajillamme"

Nokian torstaina julkistama yhtiökokouksen tausta-aineisto sisältää mielenkiintoisen luonnehdinnan "tietyistä ylimmän johdon jäsenistä".
Nokia kertoo Microsoft-kaupan riskeistä kertovassa osiossaan yhden riskeistä olevan, että "tietyillä ylemmän johtomme jäsenillä voi olla D&S-liiketoiminnan myynnissä muitakin intressejä kuin osakkeenomistajillamme tai johdon intressit saattavat poiketa osakkeenomistajiemme intresseistä".
Yhtiö toteaa, että hallitus "oli tietoinen näistä mahdollisista intresseistä ja otti ne huomioon muiden seikkojen ohessa D&S-liiketoiminnan myyntiä ja sopimusta koskevissa arvioinneissa ja neuvotteluissa ja suositellessaan".
Nokia ei tausta-aineistossaan missään kohtaa täsmennä, keitä nämä "tietyt henkilöt" ovat. On kuitenkin ilmeistä, että tällä viitataan ainakin toimitusjohtajan tehtävät jättäneeseen Stephen Elopiin, joka tuli Nokiaan Microsoftin johtajan paikalta ja on siirtymässä takaisin Microsoftille.
Nokia kertoi jo syyskuun alussa kaupan julkistamisen yhteydessä, että "välttääkseen tulkintoja mahdollisista eturistiriidoista yritysjärjestelyn julkistamisen ja sen päätökseen saamisen välisenä aikana Stephen Elop jättää Nokian toimitusjohtajan tehtävät  sekä paikkansa Nokian hallituksessa". Hänen tilallaan pääjohtajana toimii Risto Siilasmaa.
Lienee kuitenkin turvallista sanoa, että Elop ei ole onnistunut välttämään tulkintoja mahdollisista eturistiriidoista ajalta ennen yritysjärjestelyn julkistamista. "Jos tämä näin on, se vahvistaa epäilyjä siitä, mitä keikkaa varten Elop tuli tänne", työministeri Lauri Ihalainen sanoi torstaina Helsingin Sanomille kommentoidessaan tietoja Elopin saamasta 18,8 miljoonan euron lähtöpalkkiosta.

Nokian johtokunnasta Elopin lisäksi myös
 Jo Harlow, Juha Putkiranta, Timo Toikkanen ja Chris Weber siirtyvät Microsoftin palvelukseen, kun yritysjärjestely on saatu päätökseen. 
(Talouselämä)