Linus Torvalds: "Olen kääntynyt pimeälle puolelle"

Linus Torvaldsilta kysyttiin kehittäjäkonferenssissa NSA:n kiinnostuksesta yhteistyöhän linux-kehittäjien kanssa. Zdnet kertoo, että vastatessaan yleisökysymykseen onko NSA:n kysynyt takaporttia linux-järjestelmiin, Linus huvitti yleisöä sanomalla ”ei” ja nyökyttelemällä silti myöntävästi samalla.
Yleisö kysyi myös Torvaldsin kiinnostusta Microsoftin avoimena olevalle pääjohtajan paikalle. Vastaukseksi tuli pelkästään virnistys.
Torvalds nauratti muita panelisteja ja yleisöä leppoisilla vastauksillaan: ”En tee enää töitä. Johdan ihmisiä. Olen kääntynyt pimeälle puolelle.”
Panelisteilta kysyttiin eniten ärsyttävistä asioista linux-kehitystyöhön liittyen. Torvaldsia riepovat viimehetken paikkaukset ja kiire loppumetreillä. ”Jos paikka ei ole valmis ajoissa niin odota sen lähettämisen kanssa seuraavaan julkaisuun”, hän neuvoi. Kehittäjien pitäisi kertoa mikä paikkaus on kyseessä ja olla valmiita myös ylläpitämään niitä ja vastaamaan jatkokysymyksiin.
Linux-ympäristössä toimivien ohjelmien ja työpöytäympäristöjen kehittäjät aiheuttivat myös ärsytystä. Torvalds toivoi sillä puolella omaksuttavan enemmän samanlaista, virheiden suhteen tarkempaa kulttuuria kuin mikä hänen ohjaamassaan linux-ytimen kehitystyössä vallitsee. (Tietoviikko)

Pimeä puoli.