Financial Timeskin hätkähti: Elop on ahne kuin pankkiiri

Nokiasta lähtevän Stephen Elopin lähtökorvaus vetää vertoja pahamaineisten pankkiirien ahneudelle, Financial Times kirjoittaa. 
Talouslehti Financial Times (FT)hämmästelee laajalti seuratulla Lex-palstallaan Stephen Elopinlähtökorvauksen suuruutta ja päättelee, että paljon puhutut ahneet pankkiirit ovat kohdanneet vertaisensa.
– Eikö joskus eläteltykin ajatusta siitä, että kannustimien tulisi olla jossain suhteessa osakkeenomistajien tuottoihin? Sanopa se Nokian osakkaille, FT kirjoittaa.

Lehti laskee, että Nokian markkina-arvo oli 28 miljardia euroa Elopin laskeutuessa yhtiöön. Nyt kun Elop valmistautuu palaamaan Microsoftiin, Nokian markkina-arvo on 18 miljardia euroa.
Nokian eilen julkistaman yhtiökokouskutsun liitteestä kuitenkin käy ilmi, että Elopin lähtöpalkkio espoolaisyhtiön ydinbisneksen myynnin Microsoftille toteutuessa on yhteensä 18 miljoonaa euroa. FT huomauttaa vielä, että lähtöraha luonnollisesti tulee Elopille maksettujen muiden palkkioiden ja kuuden miljoonan dollarin aloitusrahan päälle.

Nokian ja Microsoftin sopimuksen mukaan Nokia maksaa 30 prosenttia Elopin lähtörahasta, mikä tekee miltei kuusi miljoonaa euroa. FT laskee tämän perusteella, että Nokian omistajat maksavat Elopille miljoonan jokaista hänen toimitusjohtajakaudellaan markkina-arvossa menetettyä 1,5 miljardia euroa kohti. (Taloussanomat)

Stephen Elop oli hieno valinta?