Poikaporukka jäi kiinni huumeista kesken koulupäivän

Koulupojat jäivät kiinni huumeiden käytöstä kesken koulupäivän. Huumeiden käytöstä kiinni jääneet Forssan Keskuskoulun pojat käyttivät mietoja huumeita, kertoo Kanta-Hämeen poliisi. Tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei vielä kerro, mitä huumeita kahdeksan koulupojan porukka oli käyttänyt.
Pojat olivat olleet koulussa päihteiden vaikutuksen alaisena eli heitä epäillään huumausaineiden käyttörikoksesta. Osa pojista on 14- ja osa 15-vuotiaita. 15-vuotias on rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Poliisin mukaan muutama kuulustelu on vielä tekemättä.
Kanta-Hämeen poliisi selvittää parhaillaan muun muassa sitä kuinka laajaa huumeiden käyttö on ollut, miten pitkään sitä on kestänyt ja mistä huumeet ovat peräisin. Poliisin arvion mukaan jutun tutkinta kestää muutamia viikkoja, jonka jälkeen huumejuttu etenee syyttäjälle harkittavaksi.

Keskuskoulu suurennuslasin alle

Poikaporukka jäi huumeiden käytöstä kiinni viime viikolla, kun Keskuskoulun henkilökunta huomasi, että pojat olivat huumausaineiden vaikutuksen alaisena koulussa.
Forssan sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo, että koulun opettajia ja henkilökuntaa on aina pyritty kouluttamaan siihen, että nämä osaavat tunnistaa huumeiden käytön. Koulujen tapahtumia seurataan Forssassa nyt tarkasti, Pynnönen sanoo.(YLE)

Tämä on totuutta nykypäivän Suomessa.