Haloo, suomalaiset: Elopin aikana katosi 10 000 000 000 €!!

Ahneilla pankkiireilla on nyt kilpailija. Näin kirjoittaa arvostettu talouslehti Financial Times matkapuhelinyhtiö Nokian ex-johtaja Stephen Elopin eilen julkistetusta lähes 19 miljoonan euron palkkiosta.
Suomalaisia on järkyttänyt tieto siitä, että Elop palkitaan 18,8 miljoonan kultaisella kädenpuristuksella, kun Nokian matkapuhelintoiminnan myynti Microsoftille toteutuu. Ihmetys vaikuttaa olevan päällimmäinen tunne myös maailmalla.
–Eikö jollain ollut sellainen idea, että kannustimien tulee olla linjassa osakkeenomistajien hyödyn kanssa? Kerropa se Nokian sijoittajille, FT kirjoittaa.
FT:n mukaan Nokian markkina-arvo oli noin 28 miljardia euroa, kun Elop siirtyi yhtiön johtoon Microsoftilta. Nyt, Elopin palatessa amerikkalaisyhtiön palvelukseen, Nokian markkina-arvo on noin 18 miljardia euroa.
Microsoft maksaa valtaosan Elopin palkkiosta. Silti Nokiankin 30 prosentin osuus tarkoittaa noin kuutta miljoonaa euroa, FT laskee.
–Lyhyesti sanottuna Nokian osakkeenomistajat maksavat Elopille miljoona euroa jokaisesta 1,5 miljardista eurosta markkina-arvoa, joka hänen johdollaan menetettiin, FT laskee.
Nokian lähellä oleva nimetön rahoitusalan toimija toteaa FT:lle, että Elopin ennätyspalkkion voi tulkita ainakin yhdellä paljastavalla tavalla. Hänen mukaansa runsas palkkio antaa ymmärtää, että Nokia on paljon huonommassa tilassa kuin julkisuudessa on ymmärretty.
Elopin palkkiot selvisivät torstaina julkistetuista Nokian ylimääräisen yhtiökokouksen taustamateriaaleista. Elopille maksettava summa koostuu peruspalkan lisäksi 4,1 miljoonan euron kannustinpalkkiosta, 14,6 miljoonan euron osakekannustimesta sekä 0,1 miljoonan euron luontoiseduista. Nokia maksaa summasta 30 prosenttia ja Microsoft loput.
Nokian ylimääräinen yhtiökokous käsittelee matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä ja Elopin palkkiota 19. marraskuuta. (Uusisuomi)

10 miljardia!