50 miehen jälkeen en enää laskenut

Suomalaisnaiset ovat maailman helpoimpia antamaan seksisuhteita. Seksisuhteiden määrällä rehvastelu on ollut perinteisesti ominaista joillekin miehille. Nyt tätä osaavat tehdä myös suomalaiset naiset. Keskivertosuomalaisnainen harrastaa elämänsä aikana seksiä noin kymmenen eri kumppanin kanssa. Mitä nuorempi nainen, sitä todennäköisempää on, että suhteita on enemmän. Tuorein tutkimustieto suomalaisten seksikumppanien määrästä on vuodelta 2007.

 Eurooppalaisen NEM-kyselyn mukaan suomalaisilla naisilla oli kaikissa ikäryhmissä ollut selkeästi useampia kumppaneita kuin muissa maissa. Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan nykyisin Suomessa vallitsee varsin ymmärtäväinen suhtautuminen vapaiden ihmisten seksuaalisiin suhteisiin ja naisten seksuaaliseen aloitteellisuuteen. Ilman rakkautta solmittuja suhteita ja seikkailuja ei juuri paheksuta. Määrästä sopii puhua Seksikumppaneiden määrän laskeminen ja lukemien kertominen on ollut perinteisesti nuorten miesten ja teinipoikien puuhaa. Nyt myös osa naisista näyttää omaksuneen tämän tavan. - Naiset ovat nykyään myös huomattavasti entistä rohkeampia myöntämään sen, jos heillä on ollut monia seksikumppaneita. Pari sukupolvea sitten se oli asia, josta ei juuri sopinut puhua, Kontula sanoo. - Seksikumppaneiden määrän laskeminen ja dokumentointi voi olla jollekulle tapa tukea itsetuntoa. Mitä isompi luku, sitä enemmän näyttää siltä, että tällä elämänalueella on mennyt hyvin, Kontula sanoo.

 Kumppanien määrällä voidaan myös testata omaa markkina-arvoa eli kokeilla, kuinka suosittua seuraa itse on. - Tällainen testaus liittyy usein tilanteeseen, jossa edellinen suhde on päättynyt. On tarve saada tietoa siitä, että kelvataan edelleen. Älä kerro kaikkea Jos edellisestä suhteesta on jäänyt haavoitettu olo, monet uudet suhteet voivat toimia niin sanottuina laastarisuhteina. Vaikka nainen vaihtaisi kumppania usein, vakiintuminen muuttaa useimmiten tilanteen. Vakiintuneena sekin on uskollinen, joka ennen haki paljon kokemuksia. Kontula ei pidä mitenkään välttämättömänä sitä, että vakiintuneessa suhteessa olisi paljastettava omien entisten suhteiden lukumäärä. - Voi olla niin, että on turvallisempaa jättää esittelemättä lista entisistä suhteista. Ihmisellä saa parisuhteessakin olla salaisuuksia ja menneisyys. Erityisesti silloin, jos on syytä epäillä, että toinen ei kestäisi kuulla totuutta, on silkkaa tyhmyyttä kertoa kaikki, Kontula sanoo.(Iltalehti)

Pidätkö siitä, että suomalaiset naiset ovat maailman helpoimpia?