Halla-aholta kysymys Päivi Räsäselle: ”Pakolaisia velkarahalla?”

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ihmettelee halua kasvattaa Suomen pakolaiskiintiötä vaikeassa taloustilanteessa.
Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ehdotti keskiviikkona pakolaiskiintiön kasvattamista ja satojen syyrialaispakolaisten vastaanottamista. Räsäsen huolen syynä on Syyrian kriisi.
–Katsooko hallitus, että pakolaiskiintiön kasvattaminen ja humanitaarisen maahanmuuton lisääminen ovat sopusoinnussa julkisen talouden tasapainottamistavoitteiden kanssa, ja että ne kuuluvat sellaisiin valtiovallan ydintehtäviin, joista ei voida tinkiä silloinkaan, kun kaikesta muusta tingitään, Halla-aho kysyy hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.
Halla-aho arvostelee sitä, että ”samaan aikaan kun valtiovallan ensisijaisia toimia ajetaan alas budjettileikkauksin, toissijaisia toimintoja kuten pakolaisten vastaanottoa kasvatetaan velkarahalla”.
Päivi Räsänen kertoo esityksestään muun muassa Puheenvuoron blogissaan. Ministeri muistuttaa, että Syyrian kaksivuotisessa väkivaltaisessa konfliktissa on kuollut jo 100 000 ihmistä.
–Tilanteen edelleen kärjistyessä on nyt ilmeistä, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa auttaminen normaalin pakolaiskiintiön puitteissa ei ole riittävää, vaan nyt tarvitaan poikkeuksellisia normaalin 750 henkilön pakolaiskiintiön ylittäviä menettelyjä, Räsänen toteaa. (UusiSuomi)

Puhuiko Halla-aho mielestäsi asiaa?