Elopille nauretaan Piilaaksossa

The Business Insiderin toimittaja käytti juuri viikon eri asiantuntijoiden haastatteluun Piilaaksossa. Keskusteluiden perusteella Microsoftista huhutaan nyt monenlaista. Useiden asiantuntijoiden mielestä yritys on tällä hetkellä täydessä sekasorrossa. Pääjohtaja Steve Ballmer ilmoitti elokuussa yllättäen jäävänsä eläkkeelle. Moni uskoo, että todellisuudessa hän sai potkut eikä tiennyt siitä itsekään vasta kuin muutamia minuutteja ennen ilmoitusta. Asiasta ei huhujen mukaan tiennyt myöskään sijoitusyhtiö ValueAct, joka on merkittävä Microsoftin osakkeenomistaja.

 Lähteiden mukaan Ballmerin poisjääntiä ei ollut tarkkaan suunniteltu. Toiset kuvailivat sitä ”yllätysteloituksena”, kun yhden haastateltavan mielestä se oli kuin ”laukaus takaraivoon”. Piilaaksossa uskotaan, että potkujen takana oli hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustaja Bill Gates. Hän hakee uutta pääjohtajaa innokkaasti ja suunnittelee taas osallistuvansa yhtiön toimintaan aiempaa aktiivisemmin. Gates haluaa Microsoftiin johtajan, jota hänen puuttumisensa asioihin ei häiritse. Uudella pomolla pitäisi myös olla kokemusta julkisen osakeyhtiön johtamisesta ja kyky johtaa yli 125 000 alaistaan. Rooli on kuin tehty Nokian entiselle toimitusjohtajalle Stephen Elopille. Piilaaksossa hänelle tosin naureskellaan.

Teknologia-alan asiantuntijat suosittelisivat Microsoftia pestaamaan tehtävään jonkun aivan toisen. Esimerkiksi suomalainen ohjelmistoalan yritysjohtaja Mårten Mickos olisi piilaaksolaisten mielestä loistava valinta. Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin. Tilaa uutiskirje The Business Insiderin toimittajan mukaan kaikki Piilaaksossa uskovat, että Microsoftin kelkan pystyy kääntämään parempaan suuntaan ainoastaan Bill Gates. Haastateltavien mukaan yhtiön ongelma on tällä hetkellä sen valtava ”Windows-asennuspohja”. Yhtiön saamat rahavirrat perustuvat liiaksi tuotteisiin, joiden suosio laskee kuin lehmän häntä. (Talouselämä)

Pidätkö Elopista?