Simoncellin kuolema oli friikki onnettomuus!?

MotoGp-tähti Marco Simoncellin kuolema sunnuntaina Malesian osakilpailussa on järkyttänyt syvästi ihmisiä. Superbike-luokan tuplamestari, brittikuski James Toseland pitää Simoncellin kuolonkolaria "friikkinä onnettomuutena".

24-vuotias Simoncelli menehtyi menetettyään pyöränsä hallinnan. Italialaisen kypäri irtosi kaatumisessa ja päälle ajoivat sekä Valentino Rossi että Colin Edwards.

- Se oli friikki onnettomuus. Juuri mitään ei ole enää tehtävissä, että lajista saataisiin turvallisempi. Kaikista kovin hinta on, että joku menettää henkensä. Tämä on vaarallinen työ, Toseland tilittää BBC:n haastattelussa.

- Marco oli todella ihastuttava poika. Kaikki kadehtivat hänen hiustyyliään, karismaansa ja haluaan voittaa. Hän oli aivan ihana ja hiljainen poika radan ulkopuolella. Kun hän laittoi kypärän päähänsä, niin hän ajoi vain voitosta, Toseland jatkaa.

Myös MotoGp-luokan MM-taiston perumisesta on puhuttu. Monet ovat halunneet kunnioittaa Simoncellin muistoa perumalla lopun kisakalenterista. Toseland on toista mieltä.

- Minusta MM-sirkusta ei pitäisi pysäyttää. Sen on vain jatkuttava ja samalla se on valtavan hieno ja iso tribuutti Marcolle, Toseland sanoo BBC:lle.(sportti)