Hirschovitsin lähtölaskenta on alkanut – ”HIFK etsii uutta kakkossentteriä”

HIFK:n ja Petri Matikaisen mitta alkaa täyttyä Kim Hirschovitsin kohdalla. Iivo Hokkasen testaaminen on selvä signaali siitä, että uutta kakkossentteriä haetaan.

Helsingin IFK ja KooKoo ovat sopineet, että Iivo Hokkanen siirtyy viikoksi punapaitoihin näin alustavasti. Hokkanen antaa näyttöjä HIFK:n suuntaan peleissä HPK:ta ja Tapparaa vastaan. Vaihdossa Kouvolan suuntaan matkaa Siim Liivik.

Hokkanen on yksi Mestiksen parhaista senttereistä ja KooKoon itseoikeutettu ykkössentteri. Liivik on puolestaan puhdas agitaattori ja nelosketjun haalarimies. Mitä HIFK siis oikein hakee tällä vaihdolla? Vastaus on: uutta kakkossentteriä.

HIFK:lla on tällä hetkellä liigan paras ykkössentteri Mikael Granlund. Yksi valtakunnan parhaista kolmossenttereistä Petteri Wirtanen ja täysin mitat täyttävä nelossentteri Liivik. Ainoa paikka mihin punanutut siis kaipaavat keskushyökkääjäosastolla vahvistusta on kakkosketju, missä Kim Hirschovits on flopannut täydellisesti. Edes muutaman pelin katsomokomennus ei herättänyt taitoniekkaa, vaan sama tulokseton surffailu on jatkunut.

Nyt näyttääkin siltä, että Petri Matikainen on katsellut tarpeeksi Hirschovitsin neppailua ja haluaa kakkosketjuun uuden keskushyökkääjän.

Onko Iivo Hokkasesta sitten tähän? Ei välttämättä. Mutta jos ei ole, niin so what? HIFK:lla on tammikuun loppuun asti aikaa löytää uusi ukko kakkosen keskelle. Toisaalta Hokkasen onnistuessa hänestä voi tulla uusi anttikerälä. Kyseessä on siis niin sanottu Low Risk - High Reward -tyyppinen kokeilu, missä HIFK:lla ei ole mitään hävittävää.

Nyt näyttäisikin siltä, että Hirschovitsin ura Matikaisen HIFK:ssa on päättymässä. Tämä ei sinänsä ole ihme, sillä Hirschovits ei varsinaisesti edusta sitä pelaajatyyppiä, mistä Matikaisen joukkueet ovat tulleet tutuiksi. Matikainen antoikin ensimmäinen epäluottamuslauseen Hirschovitsia kohtaan jo ennen kauden alkua, kun entinen HIFK-kippari ei mahtunut edes kapteenistoon.

Mutta miksi HIFK lähetti juuri Liivikin Kouvolaan? Mieshän on esiintynyt omalla tasollaan alkukaudesta, eikä kilpipaitojen konttaamista voi mitenkään pistää Liivikin piikkiin.

Tähän on yksinkertainen selitys. Olosuhteiden pakosta. KooKoolla on tällä hetkellä huutava pula sentteriosastolla. Hokkasen lisäksi joukkueen kakkossentteri Tuomo Laukkanen on loukkaantuneena sivussa. Näin ollen HIFK:n oli pakko antaa vaihdossa sentteri saadakseen Hokkasen testiin. Liivik puolestaan on HIFK:n sentterihierarkiassa tällä hetkellä viimeisenä, kun Niko Piiparinen on loukkaantuneena. Näin ollen hänet oli pakko uhrata.

Jäädään mielenkiinnolla odottamaan onko Hirschovits tiistaina Tapparaa vastaan kokoonpanossa, vai onko kakkosen keskellä Hokkanen.(Urheilulehti)