Google Chrome on pian käytetyin selain?

Googlen Chrome-selaimen markkinaosuus on kasvanut tänä vuonna jo sellaisiin lukemiin, että on vain viikoista kyse jolloin se nousee ohi Firefoxin toiseksi suosituimmaksi selaimeksi. Chrome on jo itse asiassa ohittanut Firefoxin, mutta vain hetkellisesti.
Firefox tippui markkinakolmoseksi viime sunnuntaina, jolloin StatCounter mittasi Mozillan tuliketulle 26,16 prosentin lukemat. Samaisena päivänä Chromea käytti 26,22 prosenttia kaikista netissä surffaavista. Ero oli siis hiuksen hieno ja tilanne on palautunut edeltävään tilaan pyhäpäivän jälkeen.

StatCounterin mukaan Chromen ja Firefoxin markkinaosuuskäyrät leikkaavat ensi kuussa. Mikäli molempien selainten nykyinen trendi jatkuu, niin Chrome tulee syrjäyttämään Firefoxin viimeistään marraskuun lopulla.

Markkinoita leijonan osalla hallitsevan Internet Explorerin asema saattaa olla myös uhattuna, sillä käyrien perusteella Chromella on kaikki mahdollisuudet syrjäyttää se jo ensi vuoden lopulla. IE:n markkinaosuus lokakuun alussa tippui alle 40 prosenttiin (39,99 %). (afterdawn)